Buscar
  • txominmateos

La missió i visió

Actualizado: 27 ene 2020


Navegant aquest estiu... per internet...he trobat una cosa molt interessant i he pensat en compartir-la amb tu. Es tracta de la visió i missió de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

La missió i la visió són unes eines que es fa servir al management per definir el propòsit i l’objectiu de les organitzacions. Aquesta definició que us t’he donat no és molt ortodoxa i n’hi ha de millors, però crec que quan miris l’exemple ho comprendràs molt bé.


Els líders del Vall d’Hebron diuen que volen oferir al pacient el coneixement més avançat i que volen ser reconeguts com a un hospital innovador!!!


Ara és quan intuïm que la visió i missió són unes eines que van molt lligades a la cultura de l’empresa. Un cop que hem vist la visió i missió del Vall d’Hebron ens podem imaginar que qui vulgui treballar aquí ha de ser un crack investigant i estudiant per estar a l’última novetat de la ciència mèdica. També podem deduir per exemple que quan els directius del Vall d’Hebron han de decidir si comprar una nova màquina de diagnosi o millorar l’aspecte dels jardins o la recepció ho tenen clar. Etc. És a dir, si definim el que som i el que volem ens és més fàcil prendre decisions sense perdre el nord.

Arribats a aquest punt pots pensar: “Val, d’acord, molt bé... i a mi què? Això es cosa de grans empreses..”

Doncs tens raó i no la tens. Les grans empreses ho han de tenir molt clar perquè són llocs on hi treballa molta gent i és necessari que tothom treballi en equip. T’imagines que un dia a la Vall d’Hebron volguessin oferir el coneixement més avançat i que alta dia volguessin ser l’hospital que fa esperar menys al pacient... per exemple? Seria un caos. I seria un caos perquè no es treballaria bé i perquè els pacients (clients) anirien ben confosos. És per això que ho escriuen i ho publiquen per que tothom ho sàpiga i per no perdre el temps. Ho fan per definir-se, no canviar i marcar un rumb. En resum, si no veus on vols anar (visió) com pots anar-hi?


En el cas dels autònoms, quan vas començar la teva empresa, segur que tenies una visió al cap. Ens imaginàvem fent coses i que ens comprarien per aquest motiu o altra... però no ho vam escriure mai. Us faig una pregunta. Aquestes coses, són per a les empreses grans o són les que fan gran les empreses? Per saber la resposta et proposo que escriguis la visió i missió del teu projecte/empresa.

VISIÓ: (com imagino la meva empresa a la societat)

MISSIÓ: (que haig de fer perquè això passi)


#visión #estrategia #marketing

10 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo